Upoznajte modernu arhitekturu iz ugla Ivana Redija

Ivan Redi je rođeni Nišlija i austrijski arhitekta, dizajner, umetnik, istraživač i predavač. Direktor je studija „ORTLOS Space Engineering“ sa sedištem u Londonu i Gracu, osnovan 2000. godine kao mreža interdisciplinarnih partnera, koji neprestano širi granice klasičnih arhitektonskih polja korišćenjem vrhunske tehnologije. Njegovi radovi su objavljeni i izlagani širom sveta, uključujući i na Venecijanskom Bijenalu 2000. i 2008. godine. Predavao je na Tehničkom univerzitetu u Gracu i „Bartlett Universiti College“ u Londonu, a držao je predavanja širom sveta.

Predavanje o modernoj arhitekturi iz ugla Ivana Redija možete čuti u ponedeljak, 04.04.2016. godine od 19.30h u Bioskopu Kupina ili putem livesteaming-a preko linka ispod ovog teksta.

Udruženje „Mladi ambasadori” uz podršku Ministarstva za spoljne poslove, Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu realizuju projekat „Kultura za znanje”. Podršku ovom projektu dali su Francuski institut u Nišu, Ambasada Austrije u Beogradu i Ambasada Švedske u Beogradu. Svake nedelje od marta do juna biće organizovana po jedna Skajp konferencija tokom koje će uspešni Srbi iz Švedske, Austrije i Francuske prenositi svoja znanja i profesionalna iskustva zainteresovanim Nišlijama. Zauzvrat, Mladi ambasadori će putem video prezentacija ispričati Srbima u dijaspori neke zanimljivosti o kulturnom i istorijskom nasleđu ovog dela Srbije.