Nova generacija mladih ambasadora stupa na dužnost!

14485076_1777941212463025_1608467744518130321_n

U utorak, 4. oktobra, u bioskopu Kupina održana je svečana ceremonija inauguracije četvrte generacije mladih ambasadora. Prethodnih godina svi ambasadori bili su podeljeni u tri grupe, usmereni ka kulturi, sportu i preduzetništvu. Ove godine, po prvi put u istoriji ove organizacije, izabrani ambasadori imaće prilike da sami biraju svoj program i uključe se u sve ono što ih interesuje iz sve tri navedene oblasti.

Svečanu ceremoniju, posvećenu novoizabranoj generaciji, himnom „Bože pravde“ otvorila je Una Dimitrijević. Ambasadorima su se na početku ceremonije obratili predsednik udruženja Mladi ambasadori, gospodin Branko Krsmanović, i zamenik gradonačelnika grada Niša, gospodin Miloš Banđur, i istakli kako su jako ponosni što, pored Kruševca i Novog Pazara, i Niš ima mlade ljude okrenute pravim vrednostima. U nastavku ceremonije predstavnici osnovnih i srednjih škola i fakulteta svečano su primili značke. Milici Mitrović, predstavnici osnovnih škola, značku je uručio Koordinator za evropske intergacije Ambasade Švedske, Bojan Cvilak. Pedstavnik srednjih škola, Ilija Ilić, značku je primio od sekretara Ambasade Slovačke zaduženog za kulturu i obrazovanje, Mihala Hrušika. Predstavnici fakulteta, Tijani Praščević, značku je svečano uručila direktorka Francuskog instituta u Nišu, Marion Vio.

Kao i prethodnih godina, izabran je novi počasni ambasador. Ove godine je, na veliko oduševljenje mladih, počasnu značku dobio veliki prijatelj Mladih ambasadora, gospodin Ivan Redi, a značku mu je dodelila generalna sekretarka Mladih ambasadora Snežana Andrić i zahvalila mu se na nesebičnom zalaganju koje je pružio prethodne godine.

Između svečanih uručenja znački, prateći muzički program izveli su Sonja Milivojević na violini i Predrag Radisavljević na harmonici. Program su vodili Dunja Dinić i Stefan Stoilković.

Nakon svečane ceremonije, svi prisutni pozvani su na koktel u holu bioskopa i tu imali priliku da se bolje upoznaju i razmene neke nove ideje. Kraj inauguracije označio je početak jedne, nadamo se, uspešne godine, uz puno projekata, radionica i konferencija. Nova generacija danas zvanično stupa na dužnost!

Tekst napisala: Sara Stanković