Raspisan konkurs za Ambasadore kulture u Kruševcu

krusevac

U cilju stvaranja mreže Mladih ambasadora na nivou Srbije, nakon Novog Pazara, konkurs za prvu generaciju Ambasadora kulture otvoren je i u Kruševcu.

Posle više sastanaka sa predstavnicima Grada i Gradskog veća, održanih prezentacija programa predstavnicima kulturnih institucija i direktorima škola, Mladi ambasadori su dobili njihovu podršku za realizaciju ovog programa u Kruševcu.

U četvrtak, 17. septembra održana je konferencija za štampu u Gradskoj kući  u Kruševcu, na kojoj je potpisan sporazum o saradnji sa predstavnicima Grada i kulturnih institucija.

Konkurs za Ambasadore kulture je otvoren do 15. oktobra, nakon čega će biti izabrano 50 Ambasadora kulture u svim osnovnim, srednjim i višim školama u Kruševcu. Njihova misija biće da mladima u ovom gradu približe kulturu i kulturna dešavanja.

Omladinski volonterski projekat „Ambasadori kulture“ sprovodi udruženje „Mladi ambasadori“ uz podršku Resurs centra „Edukativni centar – Kruševac“ u okviru programa „MLADI SU ZAKON – Ministarstvo omladine i sporta“.

Ukoliko želite da postanete Ambasador kulture prijavite se ovde!