Jednakost različitih


ALL GRUBB© Frédérique Ménard-Aubin-214

 

Mladi ambasadori i GRUBB fondacija (Gypsy Roma Urban Balkan Beats) uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije organizuju muzičko – scenski program „Jednakost različitih“ u okvir koga će u nedelju, 20. septembra sa početkom u 19.00 časova u dvorištu Banovine, Nišlije imati prilike da vide GRUBB pozorištance i GRUBB Show.

GRUBB pozorištance čine deca koja sa puno ljubavi, entuzijazma i šarma otkrivaju svet pozorišne umetnosti. Vođeni velikom željom i neospornim talentom prave svoje prve korake na daskama koje život znače!
GRUBB Show su napravili mladi Romi u saradnji sa međunarodnim umetnicima. Koristeći tradicionalnu romsku muziku i ples sa primesama modernog zvuka, nastalo je nezaboravno pozorišno iskustvo koje se bavi temama kao što su prve ljubavi, prijateljstva, svakodnevna borba protiv siromaštva i predrasuda. Ova neobična ekipa predvođena je svetski poznatim rediteljem Serž Denonkurom, nastupajući u Kanadi, Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Holandiji i Nemačkoj je doživela veliki međunarodni uspeh. Izvodeći ovu predstavu, po prvi put su se na ovaj čuli mladi, čiji se glas retko čuje. Koristeći koreografiju, muziku, svetlo, video i fotografiju ovaj mjuzikl predstavlja njihovu životnu priču.

Realizaciji ovog programa prethodilo je potpisivanje sporazuma o saradnji između Mladih ambasadora i GRUBB fondacije kojim je ozvaničen početak saradnje na zajedničkim projektima i programima.

GRUBB pozorištance - proba u Kupini